Tuinontwerp kindvriendelijke tuin Holten

tuinontwerp kindvriendelijke tuin HoltenVoor een klant in Holten heb ik een kindvriendelijk, maar toch toekomstbestendig, tuinontwerp gemaakt. De tuin is in het tuinontwerp verdeeld in kamers, afgescheiden door een groenblijvende haag. Door de tuin op te delen, zijn er kleinere en knussere ruimtes ontstaan met ruimte om te spelen, te ontdekken en te snoepen. Door de pergola en de borders wordt de breedte van de tuin benadrukt. Op de terrassen bij het huis zijn verrijdbare bakken, waarin in de eerste jaren speelgelegenheid voor de kinderen gecreƫerd kan worden (bijvoorbeeld een watertafel of een zandtafel). Later kunnen er dan moestuinbakken of bloembakken van gemaakt worden. De pergola biedt ruimte voor een schommel.

De klant gaat de tuin zelf grotendeels aanleggen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. Zodra de tuin is aangelegd, volgen er foto’s van het eindresultaat.

kindvriendelijke tuin Holten juni 2016

De tuin wordt in etappes aangelegd, hier zoals de tuin eruit ziet in juni 2016.

“Bij ons nieuwe huis zit een erg grote tuin die we met een laag budget willen aanpakken. Ondanks deze lastige vraag is Brenda in staat geweest om een ontwerp te maken dat perfect aansloot bij onze wensen.”