Tuin bij een jaren ’30 huis

Voor een prachtig jaren ’30 huis in Hoevelaken, heb ik in 2018 een tuin ontworpen. De bestaande tuin was vreemd ingedeeld, waardoor grote delen van de tuin ongebruikt bleven. Door een deel van de achtertuin in een diagonaal toe te passen, wordt je oog als vanzelf om de hoek van het huis heen getrokken. Zo wordt een hoek van de tuin die eerder ongebruikt bleef, nu een belangrijk deel van de tuin met een overkapping. De voortuin moest goed bij de stijl van de woning passen, daarom is daar gekozen voor een strakke vlakverdeling.

Voor de beplanting is gekozen voor planten die het goed doen op de droge, zurige grond die er in de tuin is. De klant houdt er van bonte kleuren, dus ik heb het contrast opgezocht tussen paars en oranje. Om het niet te bont te maken, is er ook het nodige wit toegevoegd.

“Bedankt voor je ontwerp. Je hebt ons echt aan het denken gezet! Het ziet er geheel naar onze wens uit.”